Gruppchef till vårt rekryteringsteam på MTR Tunnelbanan

Stockholm

Hos oss på rekryteringenheten på MTR Tunnelbanan är vardagen fylld med mycket glädje och fullt fokus på att leverera första klassig service till våra chefer och kandidater. Vi söker nu en Gruppchef som vill leda teamet.

Att jobba som Gruppchef Rekrytering för tunnelbanan
Vi hjälper vår verksamhet på ett strukturerat och tillförlitligt sätt, och med högt engagemang, att tillsätta de lediga vakanser vi har inom bolaget. Vi rekryterar både operativa medarbetare samt specialister. I rollen som Gruppchef Rekrytering ansvara du över att leda, prioritera och fördela arbetet inom rekryteringsteamet som idag består av tre HR-specialister och två HR-administratörer på deltid. Tjänsten är placerad på MTRs huvudkontor på Kungsholmen.

Din vardag kommer till stor del bestå av att självständigt driva egna rekryteringsprojekt med varierande roller, både operativa medarbetare och specialister. Du kommer att arbeta med hela rekryteringsprocessen från start till mål och planera, genomföra och följa upp dina projekt.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • Arbeta med uppföljning och utveckling av dina medarbetare, genomföra utvecklingssamtal och se till att gruppen når uppsatta mål
  • Driva flera parallella rekryteringsprocesser från beställning till mål
  • Administrera kandidater och tester i vårt rekryteringsverktyg ReachMee samt tolka resultat och genomföra återkoppling på test
  • Effektivisera och utveckla vår rekryteringsprocess för specialister samt stöddokument, rutiner, riktlinjer och relevanta policys
  • Driva och delta i diverse utvecklings- och förbättringsprojekt inom HR-avdelningen

Du blir en del av MTR Tunnelbanans härliga rekryteringsteam som ingår i HR- och Kommunikationsavdelningen om 17 medarbetare. Idag är vi en Gruppchef Rekrytering, en Gruppchef HR Business Partners en Förhandlingschef och en Kommunikationschef som alla rapporterar till HR- & kommunikationschefen för MTR Tunnelbanan. Vår vardag präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett gott samarbete!

Du som söker till oss
För att trivas som Gruppchef Rekrytering hos oss är du en person med massor av drivkraft och entusiasm. Kanske är detta ditt nästa steg i karriären, tidigare personalansvar är inte ett krav men önskvärt. Du trivs i en ledande roll, gillar tidvis högt tempo och förstår vad som skapar en god gruppdynamik. Rollen ställer höga krav på noggrannhet, ett strukturerat arbetssätt och en god prioriteringsförmåga.

Rollen innebär många kontakter både externt och internt, vilket kräver att du har ett förtroendeingivande sätt och är en utåtriktad person med en förmåga och vilja att bygga relationer. Som person är du kreativ och finner de bästa lösningarna, du är en förebild vad gäller ditt servicetänk och du motiveras av utmaningar.

Vidare har du:

  • En examen inom Personal- eller beteendevetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av rekrytering och självständigt drivit processer inom det, gärna med en variation av tjänster
  • Det ses som meriterande med certifiering i testverktyget Cut-e, eller annat.
  • Meriterande är tidigare arbete med employer branding och erfarenhet av searcharbete
  • Meriterande är även tidigare erfarenhet som konsultchef från bemanningsbranschen

Förmåner
Som anställd hos MTR får du förutom en marknadsmässig lön och 30 dagars semester, en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning 
MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev, ansökan sker via vår hemsida. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att maila rekrytering@mtr.se Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Nyckelord: Rekryterare, HR, Volymrekrytering, Specialist, Rekrytering, Acquisition, rekryteringschef, HR-specialist,  konsultchef

 

Publicerad: 2019-08-30