Gruppchef lokalvård till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR Tunnelbanan är ett serviceföretag som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder stockholmarna spårtrafik i världsklass. Facility management inom MTR Tunnelbanan erbjuder koncernens bolag en rad tjänster såsom, lokalvård, fastighetsdrift och klottersanering. Nu söker vi en gruppchef till vår lokalvårdsenhet.

Din roll hos oss
En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande förhållningssätt och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap där du träffar dina medarbetare ute i driften. Du leder en grupp om 15-20 personer och har ett ansvar för lokalvården på ett antal stationer längs med en linje i tunnelbanan. Ditt ledarskap bidrar till att skapa världens bästa tunnelbana.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:
• Att du leder, utvecklar och coachar dina medarbetare samt ser till att medarbetarna har rätt förutsättningar för att kunna utföra bästa tänkbara lokalvård under hela trafikdygnet.
• Säkerställa att städningen utförs i enlighet med uppsatta rutiner och metoder samt att den möter avtalskraven ifrån SL.
• Motivera dina medarbetare och aktivt coacha genom att vara tillgänglig och löpande träffa din medarbetargrupp ute i verksamheten men också genom arbetsplatsmöten och utvecklingssamtal.
• Tjänsten består i huvudsak av arbete på dagtid men för att du ska kunna träffa alla dina medarbetare kan helg- och kvällsarbete förekomma.
• Tjänsten är på heltid. Du arbetar självständigt men samarbetar mycket med övriga gruppchefer på lokalvården och tillsammans säkerställer ni avtalsefterlevnad samt kvalitetsuppföljning. Du rapporterar till områdeschef lokalvård.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Som anställd hos MTR Tunnelbanan erbjuds en rad förmåner såsom SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja massageförmåner och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.


Start beräknas omgående eller enligt överenskommelse.

 Du som söker till oss
För att trivas i rollen som gruppchef lokalvård gillar du en operativ chefsroll och brinner för att leverera lokalvård i världsklass. Som person är du kommunikativ med goda ledaregenskaper och en bra samarbetsförmåga. Som ledare är du ärlig och tydlig även vid svåra samtal och situationer. Du har ett stort intresse för förändringsarbete och stimuleras av utmaningar och av att utveckla arbetssätt, tjänster och beteenden. Du har lätt för att prioritera, du har ett sinne för detaljer och kan fatta beslut även under pressade situationer.

Vidare har du
• Gymnasiekompetens eller motsvarande
• Minst 2 års ledarerfarenhet, lokalvårderfarenhet är meriterande.
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.
• Goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana.

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Zaid Najem, områdeschef lokalvård, via Zaid.Najem@mtr.se, har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Maria Callaghan ,HR, via maria.callaghan@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se
Nyckelord: Arbetsledare, städ, gruppledare, chef, arbetsledning, ledare, ledning

 

Publicerad: 2019-04-30