Gruppchef Trafik till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och är just nu inne i en spännande tillväxtfas och söker en Gruppchef till Trafik på blå linje. Vi arbetar för att skapa en tunnelbana i världsklass där säkerhet, punktlighet och kundservice ska ge våra resenärer en förstklassig resa varje dag.

Rollen som Gruppchef är operativ med vissa strategiska inslag, där du ansvarar för att dina medarbetare har rätt förutsättningar att kunna ge bästa tänkbara leverans under hela trafikdygnet. Tjänsten är i huvudsak på dagtid men för att du ska kunna träffa alla dina medarbetare förekommer även helg- och kvällsarbete. 

Ditt uppdrag
I tjänsten ingår personalansvar för ca 40 tunneltågförare. Det innefattar personalledning, utvecklings- och säkerhetssamtal, kontinuerliga arbetsplatsmöten, arbetsmiljöansvar för din personalgrupp och svara för att dina medarbetare får lämplig stimulans och utveckling genom handledning och stöd. En grundpelare i vårt ledarskap är det coachande förhållningssättet vars synsätt du måste dela.

Som Gruppchef är du tillgänglig och träffar din medarbetargrupp aktivt i syfte att motivera, inspirera och utveckla dem i deras dagliga arbete. Arbetet bedrivs i nära samarbete med de övriga gruppcheferna på blå linje och med en gemensam målsättning - säkerställa att driftsäkerhet och verksamheten håller samma höga nivå inom hela tunnelbanan. Du rapporterar till Trafikområdeschef på blå linje.

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig som har några års erfarenhet av ledarskap och som brinner för personalutveckling. Har du erfarenhet från tunnelbanan eller liknande verksamheter ser vi det som ett plus. Den ideala kandidaten är van att följa upp resultat, ha affärsmålen i fokus och en förmåga att fatta beslut under pressade situationer. Eftergymnasial utbildning och övergripande förståelse inom arbetsrätt ser vi som meriterande. Eftersom du ingår i en chefsgrupp är det av största vikt att du är en lagspelare som tycker om att samarbeta och trivs att jobba i team. Vidare ser vi att du är van användare av Officepaketet samt talar och skriver svenska obehindrat.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen som Gruppchef
För att lyckas i rollen som Gruppchef behöver du var en trygg person med god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift, och älska utmaningar. Du har genom ditt driv och engagemang förmågan att coacha och leda framåt, samtidigt som du skapar långsiktiga relationer med dina medarbetare och övriga interna funktioner. För att trivas i rollen är det viktigt att du stimuleras av att arbeta i ständig förändring, är lösningsfokuserad och har en vilja att utveckla människor genom ett närvarande ledarskap.  Du vill bidra till verksamhetens utveckling genom att tänka nytt och hitta lösningar till förbättring. Du är också modig, ärlig och har lätt för att ta ansvar, även vid svåra situationer.  Du är en positiv och social person med hög empatisk förmåga, har humor och vill ha kul på jobbet. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. 

Vi erbjuder
En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta utvecklingsresa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor.

Som anställd hos MTR får du bland annat SL-kort (förmånsbeskattas), friskvårdsbidrag, gratis massage två gånger per år, rabatterade resor med MTR Express  och subventionerad lunch i form av Ticket Rikskortet.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Eventuella frågor besvaras av Trafikområdeschef Farzad Farajian, farzad.farajian@mtr.se. Skicka din ansökan snarast dock senast den 24 februari. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare, tveka därför inte att inkomma med din ansökan redan idag!

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

 

Publicerad: 2019-01-28