Gruppchef Klotter till MTR Pendeltågen

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och vi är just nu inne i en spännande tillväxtfas. Vi söker en Gruppchef till vår klottersaneringsavdelning inom Lokalvården. Som Gruppchef coachar, utvecklar och leder du dina medarbetare och har stor påverkan på resenärernas upplevelse av stationerna. Ditt ledarskap bidrar till att skapa världens bästa pendeltåg.

Din roll hos oss

I rollen som Gruppchef är du ansvarig för att dina medarbetare har rätt förutsättningar för att kunna utföra en kvalitativ klottersanering under hela trafikdygnet. En grundpelare i vårt ledarskap är ett coachande förhållningssätt och du arbetar därför med ett närvarande ledarskap där du träffar dina medarbetare ute i driften. Du leder en grupp om ca 15 personer som har ansvar för klottersanering och sanering i spårmiljö. Du ingår i en grupp av andra gruppchefer och tillsammans ansvarar ni för samtliga lokalvårdare och klottersanerare som arbetar hos MTR Pendeltågen. Du rapporterar till Chef lokalvård.

För att du ska kunna träffa alla dina medarbetare, planera klotteravdelningens aktiviteter samt samverka med trafik- och depåverksamhet, förekommer helg- och kvällsarbete. I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Leda och operativt ansvara för din grupps leverans.
 • Säkerställa att klottersanering och spårplockning utförs i enlighet med uppsatta rutiner och metoder samt att det möter avtalskraven från SL.
 • Motivera och aktivt coacha dina medarbetare genom att vara tillgänglig och löpande träffa din medarbetargrupp
 • Kontinuerligt följa upp att klottersanering och rapportering utförs med hög kvalitet genom löpande kontroller.
 • Säkerställa att rapportering av fel görs på ett sådant sätt att hälso- och säkerhetsbestämmelserna efterlevs.
 • Agera innovativt för att hitta nya metoder och arbetssätt som bidrar till att uppfylla verksamhetens övergripande mål.
 • Genomföra utvecklingssamtal samt arbetsplatsmöten.

Du som söker till oss

Som person är du mycket kommunikativ med goda ledaregenskaper och har god samarbetsförmåga. Som ledare är du ärlig och tydlig även vid svåra samtal och situationer. Vi söker dig som tycker om förändringsarbete och som stimuleras av utmaningar och av att utveckla arbetssätt, tjänster och beteenden. Du har lätt för att prioritera, du har ett sinne för detaljer och kan fatta beslut under pressade situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tillämpar personlighetstester. 

Vidare har du:

 • Ett par års erfarenhet från en liknande roll med personalansvar
 • Erfarenhet inom lokalvård/klottersanering är meriterande
 • Goda kunskaper i svenska, övriga språkkunskaper är meriterande
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Körkort

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget.

Som anställd erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år.  

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Magnus Freland Magnus.Freland@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. 

Urval och intervjuer sker löpande, skicka in din ansökan så snart som möjligt. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. 

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2019-03-07