Group Controller till Finance MTR Nordic

Stockholm

Vi söker en utvecklingsorienterad och analytisk Group Controller med ett funktionellt ansvar för alla Business Controllers inom MTR Nordic Group

Finance MTR Nordic

Finance är en koncernfunktion med ansvar för den övergripande verksamhets- och ekonomistyrning inom MTR Nordic Group. Inom Finance finns funktionerna Accounting, Group Controlling, Internal Audit, Legal och IT. Avdelningen tillhandahåller metodstöd samt stöttar de övriga verksamheterna inom dessa specialistområden. En del i uppdraget handlar också om finansiell rapportering inom MTR- koncernen på global nivå.

Ditt uppdrag

Uppdraget som Group Controller handlar om att hålla samman, utveckla och leda verksamhets- och ekonomistyrningen inom MTR Nordic Group samt tillhandahålla metod och stöd till koncernens samtliga verksamheter. Det sker genom uppföljning av bolagens verksamhet genom indikatorer, utvecklade analysmodeller och en nära dialog. I detta ingår att säkerställa robusta planer, leda och utveckla arbetet med koncernens budget och prognosarbete. Uppföljning och analys av nyckeltal, resultat, balansräkning och kassaflöde är också del av uppdraget. Rollen har ansvar för beslutsunderlag och operationell/finansiell rapportering till styrelsen, VD och CFO samt regionkontoret i London och huvudkontoret i Hongkong. Det igår även att leda och delta i finansiella projekt och utredningar samt att leda utvecklingen av koncernens beslutsstödsystem samt utveckla instruktioner och processer för styrningen av koncernen.

Rollen är funktionellt ansvarig för alla Business Controllers inom MTR Nordic Group och rapporterar till CFO i MTR Nordic.Tjänsten är placerad på MTR Nordics huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig som är Civilekonom. Du behöver ha minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet inom verksamhets- och ekonomistyrning.


Dina färdigheter och din personlighet

Vi söker dig som är strukturerad, resultatorienterad har stort driv i att vilja utveckla MTR Nordic. Du behöver ha en stark kommunikativ förmåga för att kunna förklara ditt ansvarsområde och sälja in det hos olika intressenter. Du har en mycket god förmåga att driva utvecklingsprojekt inklusive att involvera och förankra hos verksamheterna. Eftersom verksamheten är komplex behöver du ha hög analytisk förmåga och kunna se på frågeställningar och hitta lösningar ur ett större perspektiv. Du behöver trivas och hitta energi i en föränderlig miljö. Svenska och engelska obehindrat i tal och skrift är en självklarhet.

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr.

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

 

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Håkan Nilsson, CFO, hakan.nilsson@mtr.se, eller Maria Kronlund, HR Manager BD, maria.kronlund@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida www.mtrnordic.se, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester.Detta är en heltidstjänst med tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad: 2019-03-03