Förvaltningsledare IT MTR Nordic

Stockholm

Till IT i MTR Nordic söker vi nu en förändringsorienterad Förvaltningsledare som vill vara med och bygga IT i världsklass

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare, ingenjörer, mekaniker, servicevärdar, trafikledare och många andra som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.  

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på järnväg och tunnelbana. Vi vill forma framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum. Vårt arbete ska förbättra både resa och destination. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se.

MTR Nordic IT

Koncernfunktionen IT har som uppdrag att leverera tillförlitliga och värdehöjande IT-tjänster med hög kvalitet och säkerhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support till en komplex och aktiv verksamhet. IT arbetar idag i stor utsträckning som en beställarorganisation.

Ditt uppdrag

Som förvaltningsledare har du en mycket viktig roll i vårt arbete med att utforma och förvalta MTR:s IT-stöd till en verksamhet med hög digitaliseringstakt. Du kommer att arbetsleda och planera aktiviteter för att uppfylla uppsatta förvaltningsbehov. Uppdraget innebär även att du kommer att följa upp leverantörsavtal och ansvara för omvärldsbevakning inom det aktuella området. I rollen som förvaltningsledare ansvarar du även för att ta fram budget och följa upp utfall på förvaltningens kostnader.

Tjänsten är en möjlighet för dig som vill arbeta med intressanta uppdrag inom en verksamhet med komplex IT-miljö som kännetecknas av hög utvecklingstakt. Du kommer att ingå i ett professionellt och engagerat team om för närvarande 10 personer och rapporterar till Chef IT-Applications.

Dina tidigare erfarenheter

Vi söker dig med akademisk examen för tjänsten relevant område och/ eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

Du har

  • erfarenhet av förvaltningsledning
  • erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete
  • erfarenhet av ekonomisk planering och måluppföljning
  • god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
  • erfarenhet av pm3 eller annan förvaltningsmodell

Det är meriterande om du har

  • flera års erfarenhet av arbete som projektledare eller förvaltningsledare i komplexa verksamheter
  • dokumenterad ledarskapsutbildning
  • certifiering som projektledare eller förvaltningsledare

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:

Du är noggrann, har en god analytisk förmåga i kombination med en personlig mognad och hög arbetsmoral. Du besitter också viljan att leda och har förmåga att fatta beslut. Vidare har du god förmåga att samarbeta och skapa team, upprätta och bevara relationer. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl inom som utanför MTR ställer vi höga krav på din sociala kompetens och pedagogiska förmåga.

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Nordic och vara med och bidra med din kompetens? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb. Om det är första gången som du söker internt skapar du en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta John Philipson, Chef IT-Applications, på mail john.philipson@mtr.se. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Maria Kronlund, HR Manager BD, på maria.kronlund@mtr.se.

Eftersom vi kommer att göra urval löpande önskar vi din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 mars 2019. Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning

Publicerad: 2019-01-30