Fler förare på heltid sökes till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder en tunnelbana i världsklass. MTR ska vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar samhällen. MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och vi är just nu inne i en spännande tillväxtfas.

Nu söker vi fler Tunneltågförare på heltid till tunnelbanans gröna och röda linje.

Du kommer att påbörja en anställning som inleds med en utbildningsperiod. Som nyanställd kommer du att få utbildning under ca 14 veckor på heltid vardagar med viss helgtjänstgöring, både dag- och kvällsundervisning förekommer. Efter avklarad utbildning fortlöper din anställning på heltid som färdigutbildad tunneltågförare. Under hela utbildningen utgår full lön som tunneltågförare och den hålls av våra egna utbildare. Utbildningens alla moment är obligatoriska för att bli behörig Tunneltågförare och därmed är full närvaro är ett krav. Utbildningsstart kommer att hållas den 11 december 2017. Både utbildningen och arbetstider är förlagda till skift och kan innebära tidiga morgnar, kvällar och nätter.

Dina arbetsuppgifter 
Du kommer att köra tunneltåg på tunnelbanans gröna eller röda linje i Stockholm och vi försöker i den mån det är möjligt ta hänsyn till ditt önskemål om linjetillhörighet. Arbetet innebär ansvar över tåg och resenärer med mycket stort fokus på säkerhet och punktlighet. Arbetet är till stor del självständigt, men också ett yrke där du möter väldigt många av våra resenärer och förväntas kunna ge service på ett informativt och trevligt sätt.

Är du den vi söker?
Att köra tunneltåg är ett mycket ansvarsfullt och spännande arbete, i en av Stockholms mest intensiva miljöer. Du som söker tjänsten behöver vara minst 20 år gammal och behärska det svenska språket väl, i både tal och skrift. Det är också viktigt att du kan tala engelska. Har du tidigare erfarenhet av liknande yrke eller bransch är det meriterande. Vi välkomnar även dig som jobbat många år och vill växla karriär till något nytt.  En förutsättning för att trivas med arbetet är att du har möjlighet och tycker om att arbeta i skift, under dygnets alla timmar. Eftersom vi ställer höga krav på dig gällande hälsa, språkfärdighet, kapacitet och personlighet, kommer du under rekryteringsprocessen att få genomföra ett antal tester för att säkerställa att du möter dessa krav. För en jämnare könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Dina personliga egenskaper 
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Som person är du stabil, lugn och ansvarsfull. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en verksamhet med höga krav på säkerheten och du har respekt för det ansvar som detta innebär. Då arbetet är mycket rutinbaserat och regelstyrt, krävs det att du har förmågan att arbeta systematiskt samt att du är punktlig och noggrann gällande tider och rutiner. Kontakten med resenärer och trafikledning är också mycket viktig, vilket kräver att du har en social och kommunikativ förmåga. 

Våra förmåner
Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och för att du som anställd ska må bra och trivas erbjuder MTR ett flertal förmåner. Bland annat subventionerat SL-kort, friskvårdsbidrag och möjlighet till regelbunden massage.

Ansökan 
Tjänsten söker du via MTRs hemsida www.mtrnordic.se under Jobba hos oss. Vi tillämpar personlighets-, kapacitets- och färdighetstester under rekryteringsprocessen samt för slutkandidaterna obligatoriskt säkerhetsurval med drog- och hälsokontroll enligt Transportstyrelsens krav. Urval och intervjuer kommer att hållas från 27 september och framåt. Eventuella frågor ställs till rekrytering@mtr.se. Är du den vi söker? Ansök då redan idag, sista ansökningsdag för tjänsten är 27 september. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Fackliga företrädare
SACO, Nader Kohandani, nader.kohandani@mtr.se 
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros tony.moros@mtr.se

 

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll. 

 

Nyckelord: Förare, transport, tunnelbana, SL, chaufför, trafik, skift, utveckling, lediga jobb, Stockholm, tåg.

Publicerad: 2017-08-25