Erfaren Business Controller till MTR

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsresa under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtfas. Från och med december 2016 och 10 år framåt driver MTR Pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting. Vi utökar nu vårt finansteam med ytterligare en Business Controller som kommer ha en viktig roll i arbetet att skapa en pendeltågsverksamhet i världsklass.

Är du en driven Business Controller som söker nya utmaningar i ett spännande bolag med högt uppsatta mål på utveckling och resultat? Då ska du söka denna tjänst!

Hos oss får du möjlighet att arbeta analytiskt och operativt i en förändringsorienterad miljö med många kontaktytor. Vi har en stark sammanhållning på MTR med en kultur som präglas av en entreprenöriell anda och korta beslutsvägar. Då vi är en internationell koncern finns det möjlighet till samarbete över bolagen och vi ser mycket positivt på intern rörlighet.
Du ingår i ett team på tre personer och rapporterar till Finanschefen på MTR Pendeltågen.

Ditt uppdrag
Rollen som Business Controller innebär ett stort fokus på affärsnära analyser, budgetering och förbättringsarbete, både på affärsområdesnivå samt bolagsnivå. Du kommer även att vara delaktig i utvecklingen av MTRs strukturer och processer kopplat till finansområdet.

Vidare innebär rollen som Business Controller:

  • Leda budgetprocess samt forecast-arbete
  • Resultatstyrning
  • Driva business case
  • Nära samarbete med Trafikförvaltningen
  • Stödja beslutsfattare med finansiell kontroll och verksamhetsstyrning
  • Uppföljning av budget, prognoser och nyckeltal med avvikelserapportering

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig som har 2-4 års erfarenhet inom revision samt minst 1 års erfarenhet av rollen som business controller eller som financial controller.
Du har en akademisk examen inom företagsekonomi med inriktning ekonomistyrning, redovisning och/eller finans. Vidare har du god erfarenhet av att skriva och hålla presentationer på såväl svenska som engelska.

Du har en stark analytisk ådra och är van vid att utveckla analyser och uppföljningsmodeller i Excel. Du trivs med att arbeta under stort eget ansvar och drivs, precis som vi, av ständiga förbättringar och viljan att skapa ett pendeltåg i världsklass.

Din personlighet För att vara framgångsrik i rollen som Business Controller är du prestigelös, flexibel och intresserad av analys och utveckling. Vi ser även att du har en stark drivkraft att få saker gjorda, samt en hunger efter nya erfarenheter och kunskaper. Social kompetens är en förutsättning då tjänsten innebär många kontaktytor både internt och externt.

Vi erbjuder
MTR är ett börsnoterat globalt transportföretag med en stabil och växande verksamhet i Norden. Vi erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar och bidrar till MTRs fortsatta utvecklingsresa. Vi sitter i nyrenoverade och attraktiva lokaler på Kungsholmen i Stockholm, nära kommunikationer och restauranger.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Carl Svensson, CFO på MTR Pendeltågen på carl.svensson@mtr.se. Skicka din ansökan snarast dock senast den 30 september. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll

 

 

Publicerad: 2017-09-19