Energispecialist till MTR Nordic

Stockholm

Vill du arbeta med energifrågor på ett bolag som är en del av lösningen för att skapa ett hållbart transportsystem? MTR Nordic söker nu en Energispecialist som kommer ingå i vårt team Kvalitet och miljö.

Din roll hos oss

Under 2019 har vi tagit fram en ny hållbarhetsstrategi med ambitiösa målsättningar inom energiområdet. Vi har redan påbörjat ett arbete med detaljerade energikartläggningar av byggnader och tåg. Som energispecialist kommer du vara den som leder arbetet med att använda energi på ett smartare sätt och implementeringen av energieffektiviseringsåtgärder. Du tillhör gruppen Kvalitet och miljö och rapporterar till vår hållbarhetschef. Du kommer att arbeta med samtliga bolag inom MTR Nordic Group och samverka både internt och externt.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 • Leda energikartläggningar och detaljerade energikartläggningar
 • Driva/medverka i energieffektiviseringsinitiativ både avseende byggnader och tåg
 • Följa upp och rapportera energianvändning
 • Leda implementering av certifiering enligt ISO 50001 (energiledning)
 • Bidra med kompetens inom energiområdet för att stötta verksamheten och från MTR:s sida i samverkan med externa parter.
 • Agera expert inom energiområdet och utbilda verksamheten

När du blir en av oss

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.  

För oss är hållbarhet på riktigt integrerat i bolaget. I och med att vi använder stora mängder energi i tågdriften och våra verksamhetslokaler, är energifrågan kritisk både ur ett ekonomiskt- och miljömässigt perspektiv. Du kommer att ha en nyckelroll för att vi ska uppnå våra mål.

Du som söker till oss

För att trivas i rollen som Energispecialist är du analytisk, strukturerad och självständig. Du brinner för energifrågor, har ett starkt förändringsdriv, är kommunikativ och har lätt att samarbeta med andra.

Vidare har du:

 • Högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom energiområdet
 • Goda kunskaper inom el-, värme- och ventilationssystem samt styr- och reglerteknik
 • Erfarenhet av att leda energikartläggningar
 • Erfarenhet från projektledning och rapportskrivning
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet från ISO-certifiering är ett plus

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev via vår hemsida www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Gustafsson, Hållbarhetschef, via e-post fredrik.gustafsson@mtr.se.

Vi önskar din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande. Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning. 

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 5000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

 

Nyckelord: Energi, Energispecialist, Energiingenjör, Energianalys, Projekt, Projektledare, Teknisk, Ingenjör, Verksamhetsutveckling

Publicerad: 2019-06-05