Driven verksamhetsutvecklare till Facility Management

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och är just nu inne i en spännande tillväxtfas.

Facility Management som är en del av MTR Tunnelbanan erbjuder en rad tjänster så som fastighetsdrift, lokalvård, klottersanering samt intern och extern service. Våra kunder är såväl resenärer, Trafikförvaltningen och MTRs olika bolag med ca 5000 medarbetare. Målet är rena och funktionella stationer och tåg för våra resenärer och en god arbetsmiljö för våra medarbetare samtidigt som vi levererar utmärkt service.

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare som tillsammans med ett drivet och engagerat team vill vara med att skapa en Facility Management-organisation i världsklass.

Din roll hos oss

Som verksamhetsutvecklare kommer du att få vara med om, och i högsta grad vara delaktig i, den spännande utvecklingsresa som Facility Management står inför gällande utveckling av sina tjänster, både gentemot interna och externa parter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att tillsammans med dina kollegor driva utvecklings- och förbättringsprojekt, kontinuerligt följa upp och analysera verksamheten utifrån ett resultatperspektiv. Arbetet har ett tydligt fokus på såväl kundnytta och resenärsupplevelse som optimering och kostnadseffektivisering.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:

  • Utveckla verksamheten i enlighet med affärsplan, uppdragsavtal med Trafikförvaltningen och de strategier som utgör grunden för verksamheten
  • Projektledning med ansvar för att initiera och driva projekt med helhetsansvar för resultat och tidplan
  • Ta fram underlag och leverera rapporter, analyser, beslutsunderlag och presentationsmaterial både till Facility Managements ledningsgrupp och andra intressenter
  • Uppföljning och analys av verksamhetens KPI:er för att identifiera utvecklings- och förändringsbehov samt framtagande av nya mätetal vid behov
  • Vara ett stöd till verksamheten i verksamhetsnära IT-frågor
  • Sammanställning av rapporter och underlag till Trafikförvaltningen

Du arbetar i en grupp om fem personer med fokus på verksamhetsöverskridande analys och utveckling i tätt samarbete med interna funktioner och många externa gränssnitt. Du rapporterar till Chef Verksamhetsutveckling Facility Management .

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen som verksamhetsutvecklare
För att trivas i rollen som verksamhetsutvecklare tror vi att du är en utvecklings- och lösningsorienterad person som trivs i en miljö som präglas av snabba förändringar. Du vill vara med och bidra till verksamhetens utveckling genom att tänka nytt och hitta lösningar till förbättring. Noggrann, kvalitetsmedveten, initiativrik och självgående är ord som beskriver dig väl. Då du kommer ingå i en grupp som präglas av högt engagemang och av kollegor som har kul på jobbet, tror vi att du är en positiv och social person med hög empatisk förmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Övriga erfarenheter och meriter:

  • Relevant högskoleexamen som till exempel civilingenjör, ekonom eller motsvarande
  • Du får gärna ha ett par års erfarenhet av arbete inom affärsutveckling, verksamhetsutveckling, lönsamhetsförbättring, resultatuppföljning, förändringsledning, projektledning eller liknande.
  • Erfarenhet av Facility Management ser vi som meriterande
  • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt Excel och Power Point

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.  

Som anställd hos MTR Tunnelbanan erbjuds en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och kostnader för läkarbesök ersätts upp till högkostnadskort. I övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Du är efterlängtad så vi ser gärna att du startar omgående annars enligt överenskommelse. 

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Broberg, Verksamhetsutvecklingschef, via Sara.Broberg@mtr.se. Ansökan sker via vår hemsida. Urval och intervjuer sker löpande med sista ansökningsdag 6 oktober. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan

 

 MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 5000 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Publicerad: 2019-09-13