Drifttekniker IT till MTR Nordic

Stockholm

Koncernfunktionen IT har som uppdrag att skapa konkurrensfördelar för MTR Nordic Group, genom att tillhandahålla moderna, säkra och tillförlitliga IT-tjänster som möter MTR:s kunders och användares behov.

Vi söker nu dig som brinner för att löpande säkerställa att IT-infrastrukturen möter organisationens behov och utmaningar idag, imorgon och i det längre perspektivet för alla våra verksamheter inom MTR Nordic Group.

Ditt uppdrag

Som Drifttekniker IT på MTR kommer du att spela en avgörande roll för att säkerställa att vår IT-leverans kontinuerligt utvecklas. Du ansvarar för stabil och säker drift samt den tekniska helheten av IT-infrastrukturen inklusive standard, arkitektur och life cycle. I ditt uppdrag ska du agera värdeadderande länk mellan MTRs bolag och ha en avgörande roll mot leverantörer för den IT-infrastrukturella plattformen.

Detta innebär att du måste ha förmågan att kunna:

 • Följa upp och ha en kontinuerlig dialog med leverantörer
 • Tillämpa, förmedla och utveckla dina kunskaper om installation och underhåll av IT-plattformar byggda på Microsoftprodukter
 • Hantera möjligheter, begränsningar och utmaningar i VM-ware miljön
 • Förstå och förmedla sammanhang och beroenden i vår nätverks- och kommunikationsmiljö
 • Delta i projekt kring den IT-infrastrukturella leveransen

Du ingår i en grupp om för närvarande 11 personer och rapporterar till Chef IT Operations.

Tjänsten är på heltid och det kan komma att ingå viss beredskap.

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen lokförare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.  

Den spårburna trafiken är nyckeln till morgondagens hållbara städer. Men vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Nu söker vi dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se

Dina tidigare erfarenheter

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning t.ex. inom systemvetenskap.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har arbetat minst 7 år med motsvarade eller annan relevant roll i något större bolag, minst 5 års erfarenhet från Microsoftplattformen och minst 3 års erfarenhet av nätverk och kommunikation. Du ska ha erfarenhet från leverantörskontakter och uppföljning av avtal. Det är meriterande om du kan VMware och är van att arbeta med utveckling av processer.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:

 • Trivs i en coachande roll och med variation i arbetsuppgifterna
 • Är analytisk och lösningsorienterad
 • Är strukturerad och har en god prioriteringsförmåga 
 • Är proaktiv, drivande och ansvarstagande, samt nyfiken på att ständigt lära dig nya saker
 • Förstår och har förmågan att förmedla sammanhang och beroenden i hela MTRs tekniska miljö
 • Bekväm med virtuella driftmiljöer och har erfarenhet av Office 365 och Azure
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Nordic och vara med och bidra med din kompetens? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Ansökan internt via OnTrack/Lediga Jobb. 

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Björn Ununger, Chef IT Operations, på mail: bjorn.ununger@mtr.se, frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Eva Lindell HR-konsult, på eva.lindell@mtr.se 

Vi önskar din ansökan så snart som möjligt, då vi kommer att göra urval löpande. Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Publicerad: 2019-05-09