Driftledare timanställning samt sommarvikariat - MTR Express

Stockholm

MTR Express är Sveriges nya snabbtågsbolag mellan Stockholm och Göteborg som tre år i rad blivit utsett till Sveriges bästa tågbolag enligt Svensk Kvalitetsindex. Med fantastiskt service, nya schweiziska tåg, smidiga digitala lösningar och en oöverträffad punktlighet har vi höjt ribban för tågresande i Sverige. Vi vill fortsätta att bidra till ett ökat hållbart resande och på sikt också trafikera fler linjer. På vårt Service and operations center sitter du som spindeln i nätet och koordinerar trafik och personal ute på spåren. 

Din roll hos oss
I rollen som Driftledare har du stort och brett ansvar och interagerar med många parter, i synnerhet vid trafikstörningar. Uppdraget kräver att du är både effektiv och noggrann i ditt arbete och att du har en ödmjuk inställning till alla som tjänsten samverkar med.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Trafikledning inklusive störningshantering, beslut om kundlösningar, beställning av ersättningstrafik och dylikt
 • Fordonsplanering, fordonsstyrning och hantering av felanmälningar
 • Operativ personalledning 
 • Olycks- och avvikelsehantering
 • Systemuppdateringar och dokumentation

Vi söker både dig som vill arbeta i en timanställning, alternativt i kombination med sommarvikariat på heltid. Notera i din ansökan vad du är intresserad av. Arbetstiden varierar mellan dag, kväll, natt och helg. Din placeringsort är Stockholm och rapportering sker till Head of Planning. För dig som vill ha möjlighet till fler timmar finns goda chanser att kombinera med en timanställning som servicevärd där du arbetar ombord på våra tåg. Starten på tjänsten blir så snart du har möjlighet.

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. 

Hos oss ingår du i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Som anställd hos MTR Express får du ta del av våra förmåner, exempelvis:

 • Friskvårdsbidrag
 • Gratis massage två gånger om året
 • Rabatt på resor hos MTR Express

Start enligt överenskommelse.

Du som söker till oss 
För att trivas i rollen hos oss är professionell, självgående och flexibel med god simultankapacitet och stresstålighet. Du är en handlingskraftig person som omgående skaffar dig en överblick över komplexa situationer och kan fatta både snabba, genomtänkta och ibland obekväma beslut.  Du har ett stort säkerhetstänk och en god förmåga att bygga relationer.

Att prova nya arbetssätt, vara en utmanare och hitta lösningar lockar dig. Du är affärsmässig och ser tydligt hur dina beslut påverkar ekonomin och produktiviteten. Då befattningen har stort fokus på service till medarbetare och kunder är det av yttersta vikt att du är prestigelös, serviceinriktad och beredd att hugga i där det behövs. 

Vidare har du:

 • minst gymnasieutbildning, eftergymnasial är meriterande
 • minst 2-3 års erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter med operativt ledarskap och kundservice i fokus, företrädesvis från järnvägs- eller övrig transportbransch.
 • god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i tal och skrift
 • vana att arbeta i Office (Excel, Word och Outlook).

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Express?
Ansök via www.mtrnordic.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Linda Goldbach, planeringschef, på linda.goldbach@mtr.se. Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Följ oss gärna på vår hemsida och på Instagram: @mtrexpress.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. 

Nyckelord: Tåg, driftledare, operativledare, MTR Express, MTR, timanställning

Publicerad: 2019-02-28