Depåchef till Emtrain

Stockholm

Sedan december 2016 driver MTR Pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av trafikförvaltningen. Emtrain är ett nystartat bolag, delägt av MTR och Euromaint som ansvarar för underhållet av pendeltågen. I det omfattande arbetet att bygga upp ett nytt bolag som ansvarar för underhåll av pendeltågen behövs medarbetare utöver det vanliga.

Vi söker nu en Depåchef med ansvar för Södertäljedepån. Du som depåchef rapporterar till Operations Manager, och är en del av Operations ledningsgrupp. I rollen ansvarar du för hela organisationen och produktionen i depån som idag omfattar en produktionschef och cirka 30 medarbetare. Depån är en av våra tre pendeltågsdepåer där vi utför underhåll och reparationer av pendeltåg.

Ditt uppdrag
I rollen som depåchef ansvarar du för att driva och utveckla arbetet i Södertäljedepån både strategiskt och operativt på kort och på lång sikt. I rollen har du personal-, arbetsmiljö- och utvecklingsansvar inklusive budgetmål.

Uppgifter som ingår är bland annat:

  • Att coacha, utveckla och leda dina medarbetare mot uppsatta mål.
  • Att omsätta ledningens beslut genom att leda, planera, samordna och utveckla verksamheten.
  • Att förstärka samarbetet och samverka tillsammans med övriga depåchefer i pendeltågsdepåerna.
  • Att analysera verksamheten, se över åtgärder för effektivisering samt resultatförbättringar.
  • Att arbeta med medarbetaruppföljning, medarbetaraktiviteter och kulturutveckling.

Dina tidigare erfarenheter och färdigheter
För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har arbetat minst fem år i en ledande befattning där du har haft chefer direktrapporterande till dig. För att fortsätta driva utvecklingen i vårt bolag i rätt riktning söker vi dig som har ett stort eget driv och en vilja att förändra. Du har också god förmåga att kommunicera företagets mål, och en motiverande och inspirerande ledarstil. Vi ser att du kommer från en organisation där det finns både tjänstemän och kollektivanställda. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom transport, teknik eller Maintenance Management. Du bör kunna visa på goda resultat som operativ ledare och förändringsledare. Du har förmåga att hålla ett helikopterperspektiv och arbetar aktivt med utveckling av befintliga och nya processer. Du är motiverande, uthållig och tydlig, du äger processen och står för budskapet – alltid genom ett coachande förhållningssätt. Vi värderar personliga egenskaper högt och söker efter en person som är resultatorienterad och har förmågan att få med sig chefer och medarbetare mot de gemensamma målen. Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi erbjuder
En miljö med hög och positiv förändringstakt där du ges en unik möjlighet att vara med i uppbyggnaden av Emtrain. Detta samtidigt som pendeltågstrafiken står inför en spännande utveckling med nya fordon, den nya pendeltågstunneln genom Stockholm och ett utökat trafikprogram 2018. 

Vill du arbeta tillsammans med oss på Emtrain?

Ansök via www.mtrnordic.se Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Hans Sandén, Operations Manager Emtrain, på hans.sanden@emtrain.nu  Skicka din ansökan snarast dock senast den 24 september 2017. Urval och intervjuer sker löpande.

Publicerad: 2017-09-03