Chef Trafikinformation till Pendeltågen

Stockholm

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion. Idag kör vi cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet ökar hela tiden. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och göra skillnad varje dag.

En hållbar vardag ­– gör den möjlig med oss

Vi är femtusen förare och ingenjörer, tågtekniker, servicevärdar och trafikledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Din roll hos oss

Bra trafikinformation gör stor skillnad för resenärernas upplevelse av resan och att utveckla trafikinformationen är ett av MTR Pendeltågens just nu mest prioriterade områden. Som Chef Trafikinformation på MTR Pendeltågen har du det övergripande ansvaret för att leda, planera, samordna och utveckla verksamheten. Tillsammans med ditt team bestående av 11 trafikinformationsspecialister och driftinformationsledare, säkerställer du att vi når målen för nöjda resenärer. Vår vardag präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett gott samarbete!

Du har många kontaktytor och samarbetar med flera avdelningar internt och extern såsom SL och Trafikverket. Du ingår i ledningsgruppen för Customer Service och rapporterar till Head of Customer Service.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Budget- och resultatansvar för avdelningen Trafikinformation
  • Hålla samman och vidareutveckla det långsiktiga strategiarbetet för avdelningen samt driva förändringsarbete
  • Ansvara för att leda, planera, samordna och utveckla verksamhet för trafikinformation
  • Bidra till kort- och långsiktiga planer som utvecklar pendeltågens verksamhet
  • Ansvar för grupp- och individutveckling för det egna teamet

Vidare etablerar och utvecklar du samarbetet med Trafikverket, MTR Express samt andra aktörer som berör pendeltågsverksamheten. Du utgår från platskontoret på Stockholm Central men spenderar även tid på vårt huvudkontor beläget på Kungsholmen.

Du som söker till oss

Du som söker till oss har högskoleutbildning eller motsvarande samt minst tre års ledarerfarenhet. Vidare har du erfarenhet från spårbunden trafik alternativt en bakgrund inom transportbranschen. Vi ser gärna att du har arbetat med trafikinformation alternativt kundservice sedan tidigare. För att lyckas i rollen är du van vid att både arbeta strategiskt och operativt med såväl förändringsarbete som förvaltande arbete.

Som person är du kommunikativ, analysstark, driven och inte rädd för att vara kravställare eller ifrågasätta befintliga lösningar. Du är lugn, uthållig och arbetar på ett strukturerat och målinriktat sätt. För att lyckas med att nå våra mål har du en god analytisk förmåga, har hög IT-förståelse och kan navigera i Officepaketets olika program.

Vidare har du mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska, då koncernspråket är och rapporteringen sker på engelska.

Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Välkommen med din ansökan!
Skicka in ditt CV och ett personligt brev via vår hemsida (vi kan inte ta emot ansökningar via e-post). Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Frida Ukmar på Frida.Ukmar@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag för tjänsten är 4 juni. Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger.

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2019-05-14