Blivande Elsäkerhetsledare till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren. Vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling och vi är just nu inne i en spännande tillväxtfas. Vi söker nu en blivande Elsäkerhetsledare som vill arbeta i vårt saneringsteam i en spännande miljö. Är du noggrann och tycker du om ett rörligt arbete? Då kan du vara den vi söker! Nu ger vi dig chansen att få en attraktiv utbildning till att bli vår nästa Elsäkerhetsledare.

Ditt uppdrag
Du kommer vara en del av en grupp där ni på ett säkert och effektivt sätt utför sanering av klotter, spårtvätt samt spårplock där din huvuduppgift är att se till att gruppen arbetar elsäkert. Det kan till exempel innebära att göra riskbedömningar av olika typer av föremål som skall plockas och vilken skyddsåtgärder som bör tillämpas. Du arbetar arbetsorderstyrt men under stort eget ansvar. Du dokumenterar och registrerar utförda ärenden med hjälp av smartphone och dator och du rapportera avvikelser och brister vid behov.

Du kommer få möjligheten att gå en betald utbildning hos Strukton samt utföra din praktik i tunnelbanan för att sedan axla rollen som Elsäkerhetsledare. Från start kommer du ha en heltidslön motsvarande en färdigutbildad ELA hos MTR.

Arbetet är förlagt mellan 21:00-06:00 och du kommer att arbetar 4 nätter i rad och sedan ledig, det vill säga antingen söndag kväll till torsdag morgon eller måndag kväll till fredag morgon enligt fast schema. Du arbetar i ett team med 22 andra sanerare. Du utgår från Liljeholmen men kommer att arbeta i hela tunnelbanesystemet. Du rapporterar till Gruppchef Sanering Spårmiljö.

Dina tidigare erfarenheter
Vi ser att du har en 3 årig gymnasial el-utbildning eller motsvarande då detta krävs för att vidareutbilda sig hos Strukton. Det är ett krav att du innehar B-körkort samt att du är minst 20 år fyllda, detta på grund utav att det är en säkerhetsklassad tjänst i spårmiljö.

Dina färdigheter och din personlighet
Då arbetet är förlagt i spårmiljö ställer vi höga krav på säkerhetsmedvetenhet. Du ska vara en person som tar stort ansvar för din egen och andras säkerhet samt gillar att arbeta mot uppsatta mål. Stundtals är arbetsbelastningen hög varför en god stresstålighet är nödvändig. Då arbetet är mycket rörligt och det förekommer tunga arbetsmoment är det viktigt att du har en god fysik. Du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.

Vi erbjuder
MTR erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTR:s fortsatta resa och till att ge stockholmarna en tunnelbana i världsklass. Som anställd hos MTR erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Daniel Westh, Gruppchef Sanering Spårmiljö via daniel.westh@mtr.se. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8 oktober 2017.

Urval och intervjuer sker löpande. Som ett led i urvalsprocessen använder vi oss av urvalstester. För externa sökanden begär vi bland annat in utdrag ur belastningsregistret innan anställning. Vi genomför även ett besök hos vår företagshälsovård för att säkerställa att inget riskbruk av alkohol eller bruk av droger föreligger. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare
SACO, Nader Kohandani, nader.kohandani@mtr.se
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Sökord: el ESL ELA elsäkerhet elektriker ellära starkström spårström lärling elektrikerlärling larminstallatör flytta till Stockholm nattjobb nattarbetare nattarbete pendla säkerhet

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltåg av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

Publicerad: 2017-09-06