Betald yrkesutbildning och ett spännande jobb - sök till MTR:s lokförarutbildning!

Stockholm

Stockholm växer och vår pendeltågstrafik har ökat vilket innebär att vi behöver ytterligare kollegor till vår lokförarkår. Vi har därför valt att starta ytterligare en lokförarutbildning och vänder oss i denna annons till dig som både arbetar inom MTR-koncernen och till dig som vill börja jobba på MTR. Lokförarutbildningen kommer att starta under våren 2019, preliminärt under april månad.
Idag är vi drygt 300 lokförarkollegor med turer som sträcker sig från Uppsala i norr till Nynäshamn i söder. Som lokförare på MTR Pendeltågen kör du moderna tåg i en omväxlande och händelserik miljö mitt i Stockholmspulsen.

Vem är Du?
Vi söker dig som är driven och engagerad och som kanske drömt om att bli lokförare. Om du missade att söka förra gången har du chansen nu!
Att arbeta som lokförare ställer höga krav på säkerhetsmedvetande, stresstålighet och koncentrationsförmåga. För att lyckas med detta är du en uppmärksam, ansvarsfull och noggrann person som brinner för att leverera det lilla extra gällande service och kundnöjdhet.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder dig möjligheten att utbilda dig till lokförare hos oss på MTR Pendeltågen. Du utbildas tillsammans med andra lokföraraspiranter under ca 40 veckor och därefter förväntas du att tjänstgöra som lokförare på heltid. Utbildningslokalerna är belägna i Stockholmsregionen såsom Älvsjö, Blåsut och andra lokaler som MTR förfogar över. Under utbildningen utgår utbildningslön och därefter lön enligt kollektivavtal. Med hjälp av kompetenta och pedagogiska utbildare lär du dig både de teoretiska och de praktiska delarna för att bli en skicklig lokförare. Utbildningen avslutas med teoretisk examination och uppkörning som vid godkänt resultat innebär att du är behörig lokförare och kan börja köra pendeltåg i Stockholm.

Vad krävs för att söka?
För att antas till vår lokförarutbildning krävs att du har fyllt 20 år samt har godkända gymnasiebetyg i svenska, engelska och matematik. Du pratar obehindrat på både svenska och engelska.  I rekryteringsprocessen ingår arbetspsykologiska tester och hälsoundersökning vilket kräver godkända resultat i enlighet med Transportstyrelsens bestämmelser.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Arbetar du redan hos oss idag ansöker du genom lediga jobb på OnTrack. Ansökningstiden löper ut söndagen den 20 jan 2019.  I samband med att du söker kommer du få svara på urvalstetser samt tilldelas urvalstester och dem är bra att göra så snart du kan. Bevaka gärna din mail då det kommer vara vårt främsta kommunikationsmedel. Tyvärr har vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor skickas till rekrytering@mtr.se.  Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Publicerad: 2019-01-11