Ansvarig BI-funktionen hos MTR Nordic, Kungsholmen

Stockholm

Vi söker dig som ska driva utvecklingen av vår BI-funktion och tillsammans med oss bygga IT i världsklass.

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi levererar samhällsviktig funktion i form av tunnelbana, pendeltåg och fordonsunderhåll. Med MTR Express erbjuder vi bekväma och effektiva resor mellan Stockholm och Göteborg. Vi sätter samhället i rullning.

Koncernfunktionen IT har som uppdrag att leverera tillförlitliga och värdehöjande IT-tjänster med hög kvalitet och säkerhet. Leveranserna sker genom projekt, förvaltning och support till en komplex och aktiv verksamhet.

Ditt uppdrag
Som ansvarig för BI-funktionen har du en mycket viktig roll i vårt arbete med att utveckla och utforma MTR:s IT-stöd till en verksamhet med hög digitaliseringstakt. MTR:s IT-avdelning inför agila arbetssätt och du blir en del i det arbetet. Uppdraget innebär även att du kommer att följa upp leverantörsavtal och ansvara för omvärldsbevakning inom det aktuella området. I rollen ansvarar du även för att ta fram budget och följa upp utfall kring kostnader.

Tjänsten är en möjlighet för dig som vill arbeta med intressanta uppdrag inom en verksamhet med komplex IT-miljö och som kännetecknas av hög utvecklingstakt.

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig med akademisk examen inom för tjänsten relevant område..

Du har

  • erfarenhet av BI i en större organisation
  • erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete
  • erfarenhet av ekonomisk planering och måluppföljning
  • god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Meriterande är en dokumenterad ledarskapsutbildning eller certifiering som projektledare, alternativt förvaltningsledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av att arbeta agilt.

Som person är du noggrann och har en god analytisk förmåga. Du tycker om att leda och har förmågan att fatta beslut. Då arbetet innebär många kontaktytor, såväl inom som utanför MTR, ställer vi höga krav på din sociala kompetens och pedagogiska förmåga.

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR Nordic? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi önskar din ansökan så snart som möjligt. Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av Eva Lindell, HR, på eva.lindell@mtr.se.

Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb. Om det är första gången som du söker internt skapar du en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på mtrnordic.se.

Publicerad: 2019-08-06