Analytisk verksamhetsutvecklare till MTR Nordic

Stockholm

Vill du göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar i en hållbar samhällsutveckling?

Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana, vi vill också vara med och bygga framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum. Vi är femtusen förare och ingenjörer, servicevärdar, tågtekniker, trafikledare och ledare som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid. Resor till farmor, konserter, upplevelser.

Till avdelningen Strategy & Operational Excellence på MTR Nordic AB söker vi nu en analytisk verksamhetsutvecklare med intresse för spårbunden kollektivtrafik. I avdelningens uppdrag ingår att identifiera, driva och stötta i utvecklingsarbete i hela MTR Nordics verksamhet, att stödja vid implementation och förändring samt att i projektform genomföra större analyser och arbeta i anbud på exempelvis nya trafikuppdrag. I avdelningens övriga ansvar ligger även strategi, affärsutveckling, digitalisering, IT samt koncernens kvalitets- och hållbarhetsarbete. Du kommer i ditt arbete även att få möjlighet att arbeta med de delarna av avdelningens uppdrag. 
MTR Nordic har flera verksamheter inom spårbunden trafik och den aktuella rollen arbetar med samtliga. Idag innebär det tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, MTR Express, MTR Tech (fordonsunderhåll), samt inom vårt affärsutvecklingsarbete gällande både upphandlad och kommersiell spårtrafik.

Din roll hos oss
Du arbetar i en grupp med fokus på verksamhetsöverskridande analys och utveckling i tätt samarbete med interna funktioner som exempelvis trafik- och tidtabellsplanering, personalplanering, tågdrift, trafikledning, underhåll, verksamhetsutveckling och anbud. 
Du arbetar i huvudsak med datadriven verksamhetsanalys, som inkluderar analys av stora datamängder och visualisering av resultatet, och ditt arbete kan också innebära trafik- eller personalplanering och resandeanalyser till nya anbud. Ett stort fokusområde för avdelningen är digitalisering vilket kommer att prägla de utvecklingsprojekt som pågår och kommer att starta. I större bolags- och anbudsprojekt ingår du som specialist på analys. För mindre projekt och uppdrag förväntas du själva driva arbetet framåt och driva förändring.

Du rapporterar till chef för Analys & utveckling, med placering på MTR Nordics huvudkontor på Kungsholmen. 

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig med relevant akademisk examen och minst 2-3 år arbetslivserfarenhet, företrädesvis inom analys, verksamhetsutveckling, gärna inom kollektivtrafik/spårtrafik eller annan planeringsintensiv verksamhet. Vi tror att du har ett intresse för och erfarenhet inom exempelvis optimering, analys, trafik eller logistik. Vi välkomnar även interna sökande där relevant verksamhetskännedom och intresse kan ersätta utbildning.

Dina färdigheter och din personlighet för att lyckas i rollen:
- Stark analytisk förmåga och kreativitet i att finna effektiva och nyskapande lösningar
- Erfarenhet av trafik- och/eller personalplanering samt optimeringslära är meriterande
- Sporras av att analysera nuläge och hitta alternativa lösningar
- Förmåga att ta ett helhetsperspektiv
- Vara systematisk och metodisk i ditt arbetssätt
- Värdesätter struktur, ordning och noggrannhet
- Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
- Har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska och engelska
 
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?
Välkommen med din ansökan i form av ett CV och personligt brev. Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Ansöker du internt, gå in på OnTrack/Lediga Jobb. Om det är första gången som du söker internt skapar du en användare med valfritt användarnamn och lösenord. 
Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Ann-Kristin Österholm, Chef Analys & utveckling, på mail: ann-kristin.osterholm@mtr.se
Eftersom vi kommer att göra urval löpande önskar vi din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 6 jan 2020.
Vår rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besökwww.mtrnordic.se.

Publicerad: 2019-12-03