Analytisk personalplanerare till MTR Pendeltågen

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtfas. Från och med december 2016 och 10 år framåt driver MTR Pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting. I det omfattande arbetet att bygga upp ett nytt bolag behövs medarbetare utöver det vanliga.

Till avdelningen Performance & Planning söker vi nu en Personalplanerare som kommer att ingå i ett team om fyra personer och rapportera till Chef Strategisk Personalplanering. Avdelningen Performance & Planning agerar som ett viktigt stöd till de operativa avdelningarna Station och Trafik. I avdelningens uppdrag ligger bland annat att planera MTR Pendeltågens trafik och personal optimalt utifrån våra resenärers behov, företagets ekonomi, robusthet i trafiken och personalens trivsel. Avdelningen ansvarar även för analys och utveckling av verksamheten samt rapportering till Trafikförvaltningen.

Ditt Uppdrag

MTR Pendeltågen har 1600 anställda och vårt uppdrag på Strategisk Personalplanering är att ombesörja den långsiktiga planeringen och driva förändringsarbete. En av grundförutsättningarna för vårt uppdrag är att ha en robust utbildningsplanering som säkrar våra medarbetares behörigheter, skapar stabilitet för våra lärare och instruktörer samt välkomnar nyanställda.

Vi söker därför nu en kollega till vårt team på fyra personer för att framför allt förbättra planeringsprocesser och –verktyg för vår utbildningsplanering samt ta ansvar för att planering av vidareutbildning och grundutbildning sker med en robusthet och framförhållning som medarbetarna förväntar och förtjänar.

I rollen som personalplanerare ansvarar du bland annat för:

  • Utveckling av processer och verktyg som säkerställer en robust planering, en god arbetsmiljö för lärare, instruktörer och körlärare samt ett gott mottagande för elever
  • Kontaktytor med både interna och externa intressenter så som exempelvis Myndigheten för Yrkeshögskolan
  • Att säkerställa att vi har rätt antal utbildningsresurser för att genomföra utbildningar enligt plan

 

Din personlighet och dina färdigheter 

Vi söker dig som är nyutexaminerad eller har ett par års erfarenhet av liknande tjänster. Ett krav är att du har en eftergymnasial utbildning, motsvarande högskole- eller civilingenjör.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, kommunikativ och analytisk. Att bygga relationer och vara en spindel i nätet är en central del av tjänsten.

För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en miljö med hög och positiv förändringstakt där du kommer att ha en viktig roll och bidra till MTR:s fortsatta utvecklingsresa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Några av de förmåner du får är subventionerat SL-kort, subventionerad lunch och friskvårdsbidrag. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Vi sitter i trevliga lokaler på Kungsholmen, nära restauranger och kommunikationer.

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Patrik Granberg, Chef Strategisk Personalplanering på patrik.granberg@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast 30 januari. Arbetar du tillsammans med oss i dag så ansöker du via OnTrack. Om du inte har sökt jobb via OnTrack förut så skapar du dig en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 och under minst tio år framöver kommer även Stockholms pendeltåg att drivas av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

 

Publicerad: 2019-01-09