Analytisk Verksamhetsutvecklare till MTR

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtfas. Från och med december 2016 och 10 år framåt driver MTR Pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen på uppdrag av trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting. I det omfattande arbetet att bygga upp ett nytt bolag behövs medarbetare utöver det vanliga.

Vi söker nu en Verksamhetsutvecklare som kommer att ha en viktig roll i arbetet att skapa en pendeltågsverksamhet i världsklass. Du kommer att ingå i ett skarpt team av verksamhetsutvecklare och rapporterar till Chef Verksamhetsutveckling och samverkan.

Ditt uppdrag
Ditt huvudsakliga uppdrag som Verksamhetsutvecklare är att arbeta med analys och utveckling av processer inom MTR Pendeltågens samtliga verksamhetsområden med syfte att effektivisera både det operativa och det administrativa arbetet.

Med utgångspunkt i resenärens behov under hela pendeltågsresan kommer du att vara en viktig del i utvecklandet av verksamheten genom att följa upp, analysera, utmana och utveckla såväl nya som befintliga processer och metoder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 

  • Ingå i och driva tvärfunktionella förbättringsinitiativ och stödja de operativa avdelningarna inom hela pendeltågsverksamheten
  • Uppföljning och analys av verksamhetsdata för att identifiera utvecklings- och förändringsbehov.
  • Uppföljning och analys samt framtagande av nya mätetal vid behov
  • Stödja MTR Pendeltågens ledningsgrupp och operativa chefer med analys, beslutsunderlag och rapporter vid behov
  • Koordinering och sammanställning av rapporter och underlag till Trafikförvaltningen

Dina tidigare erfarenheter
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling med arbetsuppgifter som innefattar verksamhetsanalys, processutveckling, resultatuppföljning, statistikberäkningar eller liknande. Vi ser gärna att du tidigare har erfarenhet av förändringsarbete, företrädelsevis från en större organisation inom industri/produktion/logistik. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med analys av stora datamängder och har arbetat med rapport- och dataanalysverktyg. Då arbetet innebär kontakt, erfarenhetsutbyte och rapportering till olika delar inom MTR koncernen på global nivå ser vi att du är flytande i engelska i såväl tal som i skrift.

Dina färdigheter och din personlighet
Som person är du resultat- och lösningsorienterad och ställer höga krav på kvalitet. Du är självgående med god initiativförmåga och är ständigt på jakt efter nya förbättringsområden att angripa. Du är mycket analytisk och du trivs således bra med analysarbete samtidigt som du är bra på att presentera resultatet på ett pedagogiskt sätt. Du kan hantera detaljperspektivet och dra slutsatser kring vad det innebär för helheten.

Du är nyfiken på omvärldens trender och är duktig på att odla relationer med både interna och externa intressenter.
Du trivs i en organisation där det händer mycket och du är därför flexibel inför olika uppdrag. Som person är du strukturerad, noggrann och ambitiös. För att lyckas bra i rollen förutsätts det att du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt inom Excel och Power Point. Vi ser slutligen att du har en stark drivkraft att få saker gjorda, samt en hunger efter nya erfarenheter och kunskaper.

Vi erbjuder
En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i uppbyggnaden av ett nytt bolag och bidrar till MTRs fortsatta utvecklingsresa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Vi sitter i fräscha och attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger.

Som anställd hos MTR får du bland annat SL-kort (förmånsbeskattas), friskvårdsbidrag, gratis massage två gånger per år, 25 % rabatt på alla resor med MTR Express (gäller för hela familjen) och subventionerad lunch i form av Ticket Rikskortet.

 

Ansökan
Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se.

Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av sara.broberg@mtr.se eller 0729-80 42 83. Skicka din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast söndagen den 20 januari 2019. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Rekryteringsprocessen är gemensam för internt- och externt sökande kandidater i de fall en vakant tjänst publiceras utanför MTR. Internt sökande premieras alltid mot extern kandidat om bedömningen är likvärdig. Kraven som ställs är dock alltid de samma och alla kandidater genomgår hela rekryteringsprocessen för en objektiv och rättvis hantering. För internt sökande kandidat så är interna referenser avgörande för att ge en beskrivning av den sökandes servicenivå, tidspassning och prestation i sin nuvarande roll

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och från december 2016 drivs även Stockholms pendeltågstrafik av MTR. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen med huvudkontor i Hongkong har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se

 

Publicerad: 2018-12-20