Analytisk Trafikplanerare till MTR

Stockholm

Vi sätter samhället i rullning

Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi är femtusen ingenjörer, analytiker, ekonomer, lokförare och servicevärdar som tillsammans möjliggör människors vardag och äventyr. Hämta, lämna, hinna i tid, resor till farmor, konserter och upplevelser. 

Pendeltågen i Stockholm fyller en viktig samhällsfunktion och är en central del av blodomloppet som utgör Stockholms kollektivtrafik. Vi kör cirka 60 procent av alla järnvägsresor i Sverige och resandet med pendeltåget ökar ständigt. Vi letar efter dig som vill vara en i laget och som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Till Planeringsavdelningen söker vi nu en Trafikplanerare som kommer att ingå i ett team om sex personer och som rapporterar till Trafikplaneringschefen. Planeringsavdelningen ansvarar bland annat för tidtabells- och fordonsplanering, lång- och kortsiktig schemaläggning av våra olika personalgrupper samt utbildningsplanering och personalprognostisering.

Din roll hos oss
Som Trafikplanerare arbetar du på så väl strategisk med framtida tågplaner och tidtabeller för att möta resandeutvecklingen i Stockholm på lång sikt, som taktiskt med omplanering för banarbeten och evenemangstrafik vid större händelser inom ramen för årets tågplan. Du ansvarar för en robust och kostnadseffektiv trafikplanering som ger bästa möjliga service till våra resenärer utifrån de förutsättningar som sätts av så väl politiskt definierade utbudsmål som av trafikförvaltningens beställning. I arbetet ingår att förankra och pedagogisera lösningar och förslag hos uppdragsgivare, operativa enheter och övriga intressenter samt att utvärdera och följa upp utförd trafik i syfte att förbättra framtida trafiklösningar.

Du förväntas initiera, driva och delta i förbättringsprojekt relaterade till dina ansvarsområden och du arbetar i ett team av likasinnade motiverade och analytiska kollegor. Resultatet av ditt arbete är en del av förutsättningarna för den operativa driften vilket även ställer krav på ett samarbetsinriktat förhållningssätt mot andra interna funktioner.

Du som söker till oss
Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning eller annan relevant eftergymnasial utbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning. Du är troligen nyutexaminerad eller har jobbat ett par år sedan examen. Erfarenhet av tågtrafik och/eller tågtrafikplanering eller motsvarande är meriterande.

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som stimuleras av att arbeta i förändring och att du har en vilja att själv utvecklas och bidra till verksamhetens utveckling. 

  • Relevant akademisk utbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning, gärna civilingenjörsutbildning
  • Kommunikativ med god presentationsförmåga
  • Initiativrik och drivande
  • Kunna arbeta utifrån både kund- och medarbetarperspektiv
  • Analytisk och logisk förmåga att väga olika lösningar mot varandra och för att kunna utveckla arbetssätt
  • Trivs med att samarbeta och att kommunicera internt
  • Strukturerad 

När du blir en av oss
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns, detta har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De vägleder oss i arbetet för säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort, Ticket Rikskort, Friskvårdsbidrag samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Välkommen med din ansökan!

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss tidigare skapar du dig en användare. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Eventuella frågor besvaras av Olov Lindfeldt, Trafikplaneringschef på olov.lindfeldt@mtr.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast den 15 november.

Arbetar du redan tillsammans med oss i dag så ansöker du via OnTrack. Om du inte har sökt jobb via OnTrack tidigare så skapar du dig en användare med valfritt användarnamn och lösenord.

 

Publicerad: 2019-10-25