Analytisk Planeringscontroller till MTR Tunnelbanan

Stockholm

MTR har genomgått en positiv förändringsprocess under de senaste åren och vi fortsätter vår satsning på ständig utveckling. Vi söker nu en analytisk och kommunikativ Planeringscontroller till Tunnelbanans program- och planeringsavdelning.

Ditt uppdrag
Som Planeringscontroller ansvarar du för att säkerställa att antalet anställda bland annat förare, stationsvärdar och trafikledare, matchar det personalbehov som våra operativa avdelningar har såväl på lång som kort sikt. Du arbetar nära och är ett bollplank mot de operativa ledningsgrupperna och ansvarar för att vara rådgivande vid förändringar i personalstyrkan som exempelvis vid trafikförändringar eller nyrekrytering.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

- Du deltar i företagets budget- och prognosarbete där du ansvarar för resurskalkylen mot ledningen. 

- Du ansvarar för den övergripande semesterplaneringsprocessen av de operativa personalgrupperna. 

- Du förväntas initiera, driva och delta i förbättringsprojekt relaterade till dina ansvarsområden. 

Som Planeringscontroller har du ett nära samarbete med Tunnelbanans ledningsgrupp och med de operativa ledningsgrupperna för områdena Trafik, Kundservice och Facility Management. 

Din bakgrund
Vi söker dig som är civilingenjör eller civilekonom, nyutexaminerad alternativt 1-2 års erfarenhet i en befattning som innefattat analysarbete. Erfarenhet av någon form av planering inom kollektivtrafik eller annan liknande verksamhet är meriterande.

Dina färdigheter och din personlighet
För att trivas hos oss är det viktigt att du som person stimuleras av att arbeta i förändring och att du har en vilja att själv utvecklas, att bidra till verksamhetens utveckling och att tänka nytt. Du är analytisk och har en logisk förmåga för att väga olika lösningar mot varandra och för att kunna utveckla arbetssätt.

Vi söker dig som är kommunikativ med god presentationsförmåga. Du kan arbeta utifrån både kund- och medarbetarperspektiv och kan pedagogisk förklara siffror. Vidare är du initiativrik och drivande.

Du har mycket god datorvana inom Office-paketet, främst Excel. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Det är meriterande med projektledarerfarenhet

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att genom egna initiativ påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Tillsammans med kollegorna på avdelningen får du uppleva en vardag som präglas av ett stort engagemang, professionalism och ett högt tempo. MTR Tunnelbanan sitter i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning och tillträds så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan 
Har du frågor om tjänster är du välkommen att kontakta Marika Gjerdrum på 0766411319 eller marika.gjerdrum@mtr.se. Varmt välkommen att ansöka via www.mtrnordic.se så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Arbetar du tillsammans med oss i dag så ansöker du via OnTrack. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.

Fackliga företrädare
SACO, Nader Kohandani, nader.kohandani@mtr.se
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Sedan 2009 ansvarar MTR för drift och underhåll av Stockholms tunnelbana på uppdrag av SL och sedan december 2016 driver MTR även Stockholms pendeltåg. Under 2015 startade MTR Express snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm. MTR-koncernen, med huvudkontor i Hongkong, har en ambition att växa ytterligare inom spårbunden trafik på den nordiska marknaden. Inom MTR satsar vi på personlig och yrkesmässig utveckling för medarbetarna – vår viktigaste tillgång. För mer information, se www.mtrnordic.se.

 

 

Nyckelord: Resursplanerare , planeringscontroller, civilingenjör , bemanningsplanerare , bemanningscontroller , planning , controller

 

Publicerad: 2017-09-21